Perifériák


Perifériák

MG 0 / KT 50 koordinátaasztalok

Viszonylag nagy munkadarabok elhelyezésére szolgáló, xy irányban precízen állítható asztalok

KT 30 / KT 10 koordinátaasztalok

Kisebb méretű és súlyú munkadarabok elhelyezésére szolgáló, xy irányban precízen állítható asztalok

Körasztal

A körasztal egy olyan munkadarab továbbító egység, mely körkörös pályán lépteti a munkadarabokat, a sorban elhelyezkedő nyomtatási, illetve elő- és utókezelő állomások alá. A körasztal lehetővé teszi, hogy egyetlen átfutásban is több színben nyomtathassunk. A munkadarabok felhelyezése és levétele egy helyen történik, a nyomtatási folyamattal párhuzamban. Így a termelékeny üzemeltetéséhez egyetlen dolgozó is elegendő.

Egyszerűsített változat: PT 300 típusú kétállású körasztal

VT 602 toló asztal

A toló asztal egy elektromechanikus, lineáris munkadarab továbbító egység, melyen egyetlen munkadarab felfogó helyezkedik el. A felhelyezett tárgyat a felfogó a tamponok alá lépteti, ahol megtörténik a különböző színek megnyomása. Ezután a munkadarab megállás nélkül visszafut a kiindulási helyzetbe, ahol a dolgozó leveszi a megnyomott munkadarabot és felhelyezi a következőt.

Az egyes nyomási pozíciók szabadon programozhatók, ugyanígy a kiindulási és véghelyzet is.

A nyomatok ismétlési pontossága 0,005 mm.

VTP 400 – 600 toló asztal

A VTP 400/600 egy pneumatikus lineáris előtoló egység, mely működésében a VT 602-re hasonlít, de a megállási pontokat precíz mechanikus ütközőkkel kell beállítani, azok nem programozhatók.

A nyomatok ismétlési pontossága 0,01 mm.

TFC transzfer carre

A transzfer carre egy munkadarab továbbító egység, mely lehetővé teszi a 6 színig egy felfogásban történő nyomtatást. A carre eközben folyamatosan körben lépteti a munkadarabokat a sorban elhelyezkedő (különböző színeket nyomó) tamponok alá. A munkavégzés, a körben mozgó egységnek köszönhetően folyamatos. A berendezés kezeléséhez (munkadarabok felhelyezése és levétele) egyetlen dolgozó is elegendő.

A TFC S carre-n 14-18 felfogó helyezhető el, a kisebb TFC-i 125 pedig 8 felfogóval rendelkezik. A nyomatok pontossága mindkét esetben rendkívül jó.

VR-TFC transzfer carre-t pozicionáló egység

A VR-TFC pozicionáló egység segítségével, a transfer carre pozíciója a síkban állítható be. A TFC 085 és TFC 114 transzfer carre-val kompatibilis egység csak egy AT 770-es megjelölésű gépasztal használata esetén kerülhet beszerelésre.

FLG 101, 201 és 202 előkezelő készülék (lángoló)

Ezen készülékek bizonyos műanyagok (pl. PE, PP) előkezelésére alkalmasak. Polyoxidok (POM) esetében utókezelésre is jól használhatók.

Az előkezelés gázláng segítségével történik, melynek égési időtartama szabályozható. A láng ellenőrzése elektronikusan történik.

IRG 100 Infra szárító készülék

A készülék bizonyos anyagok utólagos szárítására (pl. üveg, fém) szolgál, rövid hullámú infravörös sugarak segítségével. Az üzemelés időtartama és a hőmérséklet beállítható.

TAC Automata tampontisztító

Az automata tampontisztító berendezés egy tisztítószalaggal felszerelt egység, mely a tamponnyomó gépre szerelve tetszés szerint programozható gyakorisággal megtisztítja a tamponokat az esetlegesen részáradt festékmaradványtól, ill. egyéb szennyeződésektől.