Festékek, adalékok

tecaprint-inks-catalogue-coverCégünk folyamatos erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy Partnereink számára teljes körű megoldásokat biztosítson. Ennek megfelelően kínálunk univerzális, egykomponensű oldószeres festékeket széles választékban, melyekkel a legkülönbözőbb alapanyagokon is jó tapadást lehet elérni, ipari jellegű feladatok esetében viszont leginkább specifikus megoldásokat javaslunk, melyek az adott feladathoz igazodva a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek.

Katalógusunk tartalmazza az általunk forgalmazott, fontosabb festékcsaládokat és azok jellemzőit, a potenciális alapanyagoktól kezdve a vegyszerekkel, illetve fizikai hatásokkal szembeni ellenálló képességig. A katalógusban megtalálhatóak az egyes festékcsaládokhoz tartozó hígítók, az esetleges edzők, valamint az egyéb segédanyagok is.
Festékeink számos standard árnyalatban elérhetőek, ugyanakkor egyedi kívánságoknak megfelelő színek előállítását is vállaljuk.

Szokatlan alapanyagok esetén munkatársaink mintadarab (próbanyomás) alapján tudják biztonságosan eldönteni, mely festék(ek) használata lenne az adott cél elérése érdekében a legmegfelelőbb. A lehető legrövidebb határidőn belül tesztelés céljából Ügyfelünk rendelkezésére bocsájtjuk a megfelelő festékmintát, vagy az általunk próbanyomattal ellátott mintadarabokat. Így Partnerünk saját megítélése szerint dönthet a javasolt festék, illetve eljárás minőségéről, megfelelőségéről.

Katalógus letöltése: tecaprint-inks-catalogue.pdf

 

Legmagasabb minőség minden színhez – még különleges hatásokkal is

Az elérhető árnyalatok sokfélesége hatalmas, és minden igénynek megfelelő megoldást kínál. Az összes színünk magas fényességével és átlátszatlanságával lenyűgöző.

A Teca-Print Hungária Kft.-nél standard színárnyalatokat kínálunk, valamint kevert színeket is, amelyekkel különleges színek keverhetők az alapvető színrendszerek szerint (pl. RAL vagy Pantone). Emellett fémes hatású színeket, fluoreszkáló színeket és különleges hatású színeket is. A 4C folyamat színei is (CMYK) elérhetők a négy színű”fotónyomtatáshoz”.

 

 

 

 

 

Minden alapanyaghoz megfelelő tamponnyomó festék típusa

 Az itt található tamponnyomó festék sorozatunk sokszínű, éppen úgy, mint az különböző anyagok. Annak érdekében, hogy nyomtatásai ne csak jól nézzenek ki, hanem optimális tapadást is biztosítsanak, kínálatunk folyamatosan bővül különböző tamponnyomó festék típusokkal. Az új anyagok és alkalmazások folyamatosan hódítják meg a piacot. Ennek megfelelően, tamponnyomó festék sorozatainkat is folyamatosan fejlesztjük elismert tamponnyomó festék gyártó partnereinkkel, javítva azokat vagy új típusokat adunk hozzá a kínálathoz. Örömmel nyújtunk teljes körű tanácsadást és elvégezzük Önnek a teszteket különböző tamponnyomó festékek típusokkal.

-Különböző tamponnyomó festék sorozatok különböző anyagokhoz

-Tanácsadás és tamponnyomó festék tapadási tesztek

-Állandó fejlesztés a tamponnyomó festék sorozatok és formulák terén

-Megfelelő adalékok minden tamponnyomó festék típushoz

 

Tamponnyomó festék tulajdonságok: 1- vagy 2-komponensű tamponnyomó festékek, oldószeres vagy UV-LED tamponnyomó festékek

Teca-Print festékek keverése, kék festék keverése viszkóz spatulával

Tamponnyomó festékeink különböző tulajdonságokkal elérhetőek.

A tamponnyomó festékek általában oldószeres alapúak. Attól függően, hogy milyen anyagot kell nyomtatni, vagy 1-komponensű vagy 2-komponensű tamponnyomó festék sorozatokat használnak. A 1-komponensű tamponnyomó festékek csak fizikai úton száradnak, az oldószer párologtatásával, míg a 2-komponensű tamponnyomó festékekben kémiai reakció is van, amely az anyagfilmet keresztkötik a nyomófelülettel. Néhány tamponnyomó festék sorozatot mind 1-, mind 2-komponensű változatban felhasználható.

Vagy alternatívaként elérhetők az LED UV tamponnyomó festékek. Ezeknek a tamponnyomó festékeknek az oldószer tartalma alacsonyabb, mint a hagyományos tamponnyomó festékeknek. Az LED szárítás szükséges a nyomtatott tárgyhoz és tamponnyomó festékekhez való illeszkedéshez.

1-komponensű tamponnyomó festékek fizikai száradással

2-komponensű tamponnyomó festékek fizikai száradással és kémiai keresztkötési reakcióval

LED UV tamponnyomó festékek alacsonyabb oldószer tartalommal

 

Adalékok

Teca Print Hungária Kft.-nél kiegészítők és fogyóeszközök termékkártyája

Az adalékokat arra használják, hogy beállítsák a nyomtatásra kész tamponnyomó festékeket különleges alkalmazásokhoz.

Az adalékok kulcsfontosságú szerepet játszanak a tampon nyomtatásban, mert a megfelelő viszkozitás biztosítása mellett más tulajdonságok is befolyásolhatók, például a keményítő/edző hozzáadása egy 2-komponensű alkalmazáshoz.

A széles választékban elérhető adalékok lehetővé teszik a tamponnyomó festékek beállítását különböző feldolgozási paraméterekre vagy különleges alkalmazási követelményekre, például beltéri vagy kültéri használatra, vagy más környezeti hatásokra.

Az adalékok széles választékban elérhetők,

különböző feldolgozási paraméterek lehetővé tétele az alkalmazástól függően,

különböző adalékok különböző egyedi tamponnyomó festékek követelményekhez

 

Alternatív alkalmazások

A tampon nyomtatás ideális lehet más médiumok, például ragasztók, zsírok, paszták vagy lakkok átvitelére is.

Egy fontos terület például a “nyomtatott elektronika”. A vezető pasztákat közvetlenül az egyenetlen, háromdimenziós felületekre is lehet nyomtatni. A tampon nyomtatás így olyan lehetőségeket kínál, amelyeket más nyomtatási eljárások sokszor nem tudnak biztosítani.

A tamponnyomtatás más médiumok átvitelére is alkalmas.

A Teca Print Hungária Kft. szakértője a “nyomtatott elektronika” területén, és szívesen áll rendelkezésére.

A tamponnyomtatás kombinálható más eljárásokkal is, ami új alkalmazási lehetőségeket nyit meg – vegye fel velünk a kapcsolatot!