Klisék

A tampontechnológiában a klisé szolgál a nyomatkép hordozójaként. Az elvárt élettartam, a grafika, valamint a nyomatkép minősége, illetve a használt gép típusának függvényében különböző klisék állnak Ügyfeleink rendelkezésére:

A műanyagklisék (kunststoffklischees.pdf) abban az esetben jelentik a tökéletes választást, ha a klisétől elvárt élettartam nem haladja meg a 100.000 nyomtatási ciklust. Ezen felül a műanyagklisé különösképpen akkor jelent jó alternatívát, amikor az Ügyfél maga kívánja legyártani a grafikával ellátott kliséket. A műanyagklisék készítése nem bonyolult és csupán néhány percnyi időt vesz igénybe.

A műanyagklisé, minőségi raszterezhetőségének köszönhetően jól teljesít négyszín-color esetén, valamint féltónusok és nagy felületek nyomtatásánál is. E klisétípus felületi adottságaira állandó, magas minőség jellemző.
A műanyagklisé, felépítése szerint egy magas ellenálló képességű műanyag rétegből áll, mely egy lágyacél alaplapon helyezkedik el. Ennek köszönhetően a klisék rögzítése a tamponnyomó gépen egyaránt történhet mágneses alaplap és a sarkakban elhelyezkedő lyukasztások segítségével is.

A 0,5mm vastagságú lemezklisék (blechklischeeherstellung.pdf) közepes darabszámú gyártási sorozatok lebonyolítására alkalmasak, élettartamuk szakszerű kezelés esetén meghaladhatja akár a 300.000 ciklust is. Különösképpen zárt gépeken való használatra ajánljuk. A lemezklisé, a műanyagkliséhez hasonlóan, Ügyfeleink által is elkészíthető. Az elkészítési folyamat viszont a műanyag kliséhez képest már egy fokkal igényesebb, bonyolultabb.
Az acél alapanyagú, magas HRC keménységű, nyers klisék már gyárilag fotólakk réteggel vannak ellátva, melyet védő fólia takar. A műanyag klisékhez hasonlóan, a tamponnyomó gépen való rögzítés mágneses alaplap vagy lyukasztás segítségével valósítható meg.

A 10mm vastagságú acélklisék (chromstahlklischeeherstellung.pdf) használata akkor indokolt, amikor mind a hosszú élettartam, mind a magas pontossági fok és a kiváló nyomatminőség is elengedhetetlenek. Az általában matt felülettel rendelkező, magas minőségű és keménységű, korrózióálló acélból készült klisék élettartama optimális körülmények közt elérheti az 1.000.000 nyomatot is.

Cégünk hosszú évek óta foglalkozik klisékészítéssel, így munkatársaink sok éves tapasztalata az elkészített termékek állandó, magas minőségének biztosítéka. Természetesen minden leírt klisétípust forgalmazunk nyers formában is, lehetővé téve Partnereink számára, hogy saját kivitelezésben készítsék el a gyártáshoz nélkülözhetetlen eszközöket. Kínálatunkban megtalálható minden ehhez szükséges kellék, anyag és berendezés.